fredag 31. juli 2009

Slik kan du hjelpe til etter oljesølet

Dette er fra BAmble JFF sin hjemmeside

Vi har i dag fått ødelagt naturområder i vårt nærområde!

Bamble Kommune har opprettet en liste på servicekontoret (35965000) som du/dere kan melde dere for hjelpetjeneste.
Mange frivillige har allerede tatt kontakt og som leder av BJFL håper jeg også du kan bidra hvis du har tid/anledning hvis de har behov for mer hjelp.
Vi har pr i dag meldt inn HOGGAFJELL med kaptein til disp, samt vi vil få frigjort sjærgårdsjeepen som er utleid.
Vi har også en liten gjeng klare for å hjelpe til med avskyting av fugl hvis viltnemda trenger bistand nå i dag.
Viltnemda ordner da hagleskudd via Eidanger jeger og fiskeforening og vil evnt styre denne operasjonen.
Dette koordinerer undertegnede direkte med viltnemda.

Kan du hjelpe til med evnt. avskyting så kontakter du: Fiskeutvalgets leder (Svein Solstad: 97604954) eller Jaktutvalgets leder (Raymond Albrightsen:90554067)
De melder inn direkte til meg.

Det mest prekære nå, er nok selve oppryddingen og begrensing av skadene på naturområdene.
Håper du vil/kan bidra med din hjelp

Med Vennlig Hilsen

Torbjørn Wissestad Skaugen


Leder BJFL
********
SE HER FOR INFO DERSOM DU FINNER OLJEKSKADD FUGL

27 kommentarer:

  1. Alle med vettet i behold burde være med på dette! Vi kommer mannssterke... ;)

    SvarSlett
  2. Skulle gjerne hjulpet men bor desverre i Stavanger.

    SvarSlett
  3. Hae i dag ringt for å bidra,men fikk til svar at de ikke trengte hjelp foreløpig !!! Litt rart da jeg i har tråkket 12 timer i oljesøl i dag, i tilegg til et par timer i båt. Har sett både sel og sjøfugl som var sterkt preget, så syntes det er rart at viltnemnda i Bamble sier de har alt under kontroll ??!!
    Herr Dahl kan bare ta seg en tur hit, så kan han med selvsyn se halvdøde fugler som lider bare et steinkast fra huset her.

    SvarSlett
  4. Har også hørt at Torstein Dahl i viltnemda mener de ikke trenger hjelp. Utrolig, spør du meg.
    En stor hyllest til Bamble JFF som tydeligvis tar ansvar. Her burde viltnemda lære litt.

    SvarSlett
  5. Jeg lesser i dag at bare fugler som er rødlistet, skal forsøkes vaskes rene for olje. Hvorfor? Hvis mange hadde møtt opp med en gang ulykken skjedde hadde man vel kunne reddet andre fugler også. Jeg forstår ikke tankegangen her.

    SvarSlett
  6. http://www.youtube.com/watch?v=gRHFyHUhY9o

    SvarSlett
  7. http://picasaweb.google.com/Khanen/OljesLIKrogshavn?feat=embedwebsite#

    Her ser dere resultatet av et utrolig godt oljeberedskap....!?!
    Skulle pokker meg tro vi var et steinalder sammfunn!!

    SvarSlett
  8. Hva har egentlig dette med beredskap å gjøre? Ingen beredskap i hele verden kan gjøre noe når skip går på grunn i fjæresteinene med det været- det er ikke noe å gjøre rett og slett.

    SvarSlett
  9. Her står Telemarks største jeger og fiskeforening klare til å hjelpe til både med båter og mannskap, og så er ikke viltnemda ved Thorstein Dahl interessert !!!!
    Her kunne sikkert mange sjøfugl både vært reddet, eller skånet for langpining.
    Utrolig !!!

    SvarSlett
  10. Thorstein Dahl er kun kjent for å mele sin egen kake. Enten i form av goder eller egen PR.
    Han har nok sin egen agenda også i denne saken.
    Korrupte kommunepolitikere finnes også her i Bamble

    SvarSlett
  11. Er du virkelig så dårlig orientert,eller later du bare som du er dum?
    Man må selvfølgelig ha en beredskap for hva man gjør når/(hvis) det skjer ei ulykke.

    Skjønte du virkelig ikke det Metallian?

    SvarSlett
  12. Tror du må sette deg inn i saker "anonym"- lensene ble lagt ut straks det var mulig, men de vriker ikke i høye bølger eller når oljen allerede er i fjæresteinene. Arbeidet startet allerede dagen etterpå. Hav mener du man skal gjøre, ha tusenvis av folk som sitter og drikker kaffe kysten rundt på vakt 24/7 og venter på at noe skal skje?

    SvarSlett
  13. Tydeligvis mange som vil hjelpe til, men man kan jo spørre seg hvorfor Bamble JFF(fiskerlag heter det vel ?) ikke får hjelpe til enda de stiller mannsterke opp ? Da er det vel ikke noe vits i at oss andre melder seg heller??
    Har de ikke skjønnt omfanget enda?

    Han derre Dahl burde kanskje finne på noe annet å gjøre, enn å gå rundt å si at det er han som er sjef for viltnemnda og jeg bestemmer !!!
    Trodde en del av oppgavene til viltnemda var å sørge for dyr og fugler skal slippe unødige lidelser. Han burde definitivt vurdere sin stilling.

    SvarSlett
  14. JA det er vanskelig å forstå at folk skal sitte hjemme og vente på en tlf når fugler lider i hundretalls.

    SvarSlett
  15. at jakt-folk skal være med å skyte fuglene ja..det er vel bare kjekt for dem å få enda mer å skyte! fy faen! hva med å oppmuntre til å være med å rehabilitere disse stakkars dyrene? vaske dem?
    men nå har dere vel en "god" grunn plafre ned uskyldige, forsvarsløse dyr. trist.

    SvarSlett
  16. jævla viltnemda!! dette bør få konsekvenser!!!

    SvarSlett
  17. KAtrine:
    Hva med å sette deg inn i sakene? Det er grundig dokumentert at oljeskadde fugler nesten alltid dør av plagene, men ofte ikke før det er gått mange måneder. Skam på deg som vil pine dyrene langsomt kontra å gi de en rask død.
    Det er kun fugler med begrenset påvrikning som behandles av eksperter som har MULIGHET tiln å overleve, og det er svært begrenset hvor mange man kan hjelpe. Du burde tenke mer på dyrene istedet for din egen "godhet"...

    SvarSlett
  18. Blir sa mektig provesert av viltnenda sin beslutelse at de skal skyte fuglene,Nå er det jaddi på tide de tenker på få med frivellige til å vaske fuglene å redde dem som reddes kan!!!!var der ute igår med min samboer å fikk den vage beskjeden at de ikke viste hvem vi skulle hendvende oss til,her er det ikke samarbeid i det hele tatt,å det forbauser oss,har de for pokker medlidenhet til de stakkars fuglene så får de være gla for Alle frivellige å begynne Strax å vaske de stakkars uskyldige fuglene!!!

    SvarSlett
  19. Vaske fuglene? Hvordan pokker skal du vaske dem da? med såpe liksom? Undersøkelser gjort i USA blant annet etter Exxon Valdez viser at med mindre eksperter gjør det- og fuglene bare er moderat påvirket av oljen- så går de en sen død i møte dersom de vaskes og slippes fri. Dyremishandling er det! Tenk litt mer på fuglene og litt mindre på å føle dere vel selv.

    SvarSlett
  20. men hvorfor i helvete skal folka som skyter disse fuglene bli takket som helter som gjør slutt på lidelsene til disse fuglene? dette er folk som har som hobby å drepe! de liker å skyte uskyldige, forsvarsløse dyr og nå får de på toppen av det hele status! de gjør ikke dette av godhet eller medlidenhet, de gjør det på gøy!

    SvarSlett
  21. katrine,, Er vel bedre å avlive fugler å dyr som lider å er tilgriset med olje, enn ikke gjøre noe.. Status?!!Hvor har du det ifra?? Noen må gjøer jobben,å det er vel samme om di liker det eller ikke. Herregud,,di som ikke liker å skyte fugler/dyr gjør det vel heller ikke..
    Har du hørt med politiet/fagannsvarlige folk om å vaske fugler.? Nytter liksom ikke å høre med noen forbi passerende..
    Trond

    SvarSlett
  22. Hvorvidt det er riktig å avlive eller ei, kan sikkert diskuteres. Mange av fuglene er såpass skadet at det er umulig å redde dem, da syntes jeg det er helt greit å få en slutt på piningen raskest mulig, enn å se de lider.
    Det jeg IKKE syntes er grit er at de ikke samler dem opp, men bare lar de ligge i sjøen etterpå. Vi var i dag flere som sto på brygga her og så viltnemda skjøt tre ærfugl i sjøen her, før de dro videre. Minstekravet burde ihvertfall være at de samlet opp død fugl og destruerte de på et dertil egnet sted. Ille nok at vi har oljesølet her, om ikke viltnemda skal gjøre om strendene her til kirkgård for skutte sjøfugler. Trodde viltnemda var mer ansvarlig enn som så.
    Leif Andre

    SvarSlett
  23. De var og skjøt her også, og bare lot de ligge å flyte i sjøen. Oppfører seg jo helt uansvarlig. Når jeg hører at de ikke vil ha hjelp av Bamble JFF, som har en del fornuftige folk blir jeg mildt sagt forbanna.

    Burde kanskje rulle noen hoder i etterkant? De har ihvertfall ingen grunn til å være stolte av måten dette er gjort på.

    Per Erik

    SvarSlett
  24. Eneste Thorstein Dahl i viltnemda er flink til er å promotere seg selv for egen vinnings skyld. At de kan bruke han i viltnemda er nærmest utrolig

    SvarSlett
  25. Bra at Bamble JFF mobiliserer, får håpe at de får lov til å bidra. Mye ekspertise blant foreningens medlemmer.

    SvarSlett
  26. Føler jeg må komme med et innlegg her. Har selv vært ute og søkt etter oljeskadd fugl. Min mening er at ikke rødlistede arter bør avlives for å unngå lidelser.MEN nå er det engang bestemt at de skal vaskes. Vi i BJFL har satt opp lister med manskap og utstyr og endog stilt hytten vår på Langøya til disposisjon. Men vi skal huske at de som leder denne operasjonen får veldig mange hendvendelser av forskjellige arter. Har stor forståelse for at det kan ta tid før frivillige blir kontaktet. Torstein Dahl har for tiden et kjempetrøkk og han gjør en god jobb.Ingen tvil om det....
    Dette er ikke over på 2-3 dager. Vi må regne med å være med å rydde opp i månedsvis. Når det gjelder vask/ikke vask diskusjonen så får vi nå for første gang en mulighet til å måle effekten av en slik operasjon. Alle fugler som vaskes blir merket. Dette kan vi dra stor nytte av ved senere ulykker (og de kommer)

    SvarSlett